ÇEREZ POLİTİKASI (AYDINLATMA METNİ)

Özel Antalya Halk Diş Sağlığı Hizmetleri Ltd. Şti. veri sorumlusu ŞİRKET olarak, 6698 Sayılı “Kişisel Verilerin İşlenmesi Kanununu” ise KVKK olarak anılacaktır.

İş bu “Çerez Aydınlatma Metni” KVKK’nın “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. maddesi çerçevesinde hazırlanmıştır. ŞİRKET’e ait https://www.attelia.com.tr/ internet sitesini kullanmanız sırasında site kullanımınızı kolaylaştırmak ve işleyişi daha iyiye taşımak amacıyla kullanılan çerezlerle bazı verileriniz toplanmaktadır. İş bu Çerez Aydınlatma Metni toplanan bu verilerinizin neler olduğu, hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizi toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile yine ilgili kanunun 11. maddesinde sayılan haklarınız konusunda ŞİRKET tarafından, ilgili kişi olarak tarafınıza aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirirken sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmek için hazırlanmıştır.

Veri sorumlusu ŞİRKET tarafından, kişisel verileriniz aşağıda açıklanan şartlar çerçevesinde toplanacak, işlenecek, saklanacak, veride değişiklik olması halinde güncellenecektir.

  1. ÇEREZ NEDİR?

Günümüzde oldukça sık kullanılan çerezler, https://www.attelia.com.tr/ adresini ziyaretiniz sırasında site içerisinde kullanımınızı kolaylaştırmak ve kişiselleştirmeyi sağlamak amacıyla bilgisayarınıza, telefonunuza vb. cihazlarınıza kaydedilen küçük boyutlu metin dosyalarına verilen isimdir. Siteye sonraki ziyaretleriniz sırasında cihazınıza kaydedilen çerezlerle daha önce tanımlanan verileriniz hatırlanacaktır ve bu sayede tekrar bilgi girişi yapmanıza gerek kalmayacaktır. Örneğin; üye olduğunuz herhangi bir web sitesinde “Beni Hatırla” seçeneğine tıklamanız halinde siteye sonraki girişlerinizde kullanıcı adı ve parola girmenize gerek kalmaksızın giriş yapabileceksinizdir. Bunun gibi çerezler sadece internet ortamında yapmış olduğunuz ziyaret geçmişinize dair bilgiler içermekte olup, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda depolanmış dosyalara dair herhangi bir bilgi toplamamaktadır.

  1. ÇEREZ TÜRLERİ VE KULLANIM AMAÇLARI

Çerezleri geçerlilik süresine ve kullanım amacına göre iki ana başlıkta inceleyeceğiz. Çerezler geçerlilik süresine göre “Kalıcı” ve “Geçici” olarak ikiye ayrılır.

Süresine Göre :

  • Geçici Çerezler (Oturum Çerezleri) : Geçici çerezler, tarayıcı oturumunuz süresince geçerlidir. İnternet tarayıcısı pencerenizi açtığınız an başlayan tarayıcı oturumunuz, tarayıcı oturum pencerenizi kapatmanızla da sonlanmaktadır. Ayrıca tarayıcı oturumunuz süresince kaydedilen geçici çerezler, oturumu kapatmanızla birlikte silinmektedir.
  • Kalıcı Çerezler : Kalıcı çerezler, https://www.attelia.com.tr/ sitesine ilk ziyaretiniz sırasında oluşturulur ve cihazınıza kaydedilir. Kalıcı çerezler “kullanım ömrü”, yani geçerlilik süresi boyunca veya sizin tarafınızdan silinene kadar cihazınızda kalır. Kalıcı çerezler web sitesini her ziyaretinizde tekrar etkinleşerek bilgilerinizin hatırlanmasını sağlar.

Kullanım Amacına Göre :

  • Zorunlu Çerezler : Bilgi toplumu hizmetinin sağlanması için kullanılması zorunlu olan bu çerezler https://www.attelia.com.tr/ sitesinin doğru bir şekilde çalışması için zorunlu olan çerezlerdir. Zorunlu çerezler güvenlik, doğrulama gibi amaçlarla kullanılmakta olup, bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde https://www.attelia.com.tr/ sitesi çalışamayacaktır. Zorunlu çerezler pazarlama amacıyla kullanılamaz.
  • Analiz/Performans Çerezleri : https://www.attelia.com.tr/ sitesinin geliştirilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu tür çerezler, siz değerli ziyaretçilerin https://www.attelia.com.tr/ sitesini kullanımınız hakkında bilgiler toplar. Bunun yanında sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının denetiminde ve alınan hataların tespitinde de kullanılır. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler pazarlama amaçlı kullanılamaz ve üçüncü şahıslara aktarılamaz.

  • Fonksiyonellik (İşlevsellik) Çerezleri : Bu tür çerezler https://www.attelia.com.tr/ sitesini ziyaretleriniz sırasındaki özelliklerinizin ve tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayan çerezlerdir. Siteyi kullanımınızı kolaylaştıran bu çerezler örneğin; site içi metin font boyutu gibi tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayacaktır. Bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Bunun için site açılışında karşınıza çıkacak aydınlatma metninde yazan ayarlar seçeneğine girebilirsiniz. Bunun dışında kullandığınız tarayıcınızın ayarlar kısmından da engelleyebilirsiniz. Detayları metnimizin Bu çerezleri engellemeniz halinde; site içi tercihleri ve size özel özellikleri hatırlamayabilir.

  • Hedef ve Reklam Çerezleri : Bu çerezler; ŞİRKET’in işbirliği içerisinde olduğu reklam ağları tarafından yerleştirilen reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilgili ve kişiselleştirilmiş başkaca içerikleri saptayarak siz değerli ziyaretçilere sunmamız için kullanılmaktadır.

  1. https://www.attelia.com.tr/ SİTESİNDE KULLANILAN ÇEREZLER, KULLANIM AMAÇLARI VE TÜRLERİ- ÇEREZLERİN SAKLAMA SÜRELERİ

CloudFlare çerezleri;

__cfduid Geçerlilik: 1 Yıl

Sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak için kullanılan, CloudFlare kullanan sitelerle ilişkili çerez.

Tawk.to canlı chat modülü çerezleri;

__tawkuuid Geçerlilik: 6 Ay

TawkConnectionTime – Geçerlilik: Oturum

Ss Geçerlilik: Oturum

Google Analytics çerezleri;

_ga - Geçerlilik: 2 Yıl

Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına dair istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.

_gat - Geçerlilik: 1 day

Google Analytics tarafından kullanılıyor.

_gid - Geçerlilik: 1 day

Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına dair istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.

Collect - Geçerlilik: Oturum

Ziyaretçinin cihazı ve davranışı hakkında Google Analytics'e veri göndermek için kullanılır. Ziyaretçiyi cihazlar ve pazarlama kanalları arasında takip eder.

Kullanılan çerezlere ilişkin bilgiler linkte yer almaktadır. Çerezlerde değişiklik olması halinde sistem sizden tekrar izin istemektedir.

  1. ÇEREZLERLE İŞLENEN VERİLERİNİZ VE TOPLANMA YÖNTEMİ

https://www.attelia.com.tr/ sitesinde kullanılan çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi'ne eriştiğiniz bilgisayar, telefon vb. cihazlarda tarama ve kişiselleştirilmiş site kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, tarayıcınız üzerinden eriştiğiniz sayfaları, sunmakta olduğumuz hizmet ve ürünler için yapmış olduğunuz tercihleri ve incelemelerinizi, https://www.attelia.com.tr/ sitesinde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri, tercihleri ve kişiselleştirmeleri kapsamaktadır.

Bir üst paragrafta açıklanan verileriniz https://www.attelia.com.tr/ sitesine bağlandığınız cihazınız aracılığıyla toplanmaktadır. Tarayıcı oturumunuzun başlaması ve https://www.attelia.com.tr/ sitesine giriş yapmanız sonrasında cihazınıza kaydedilen çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz her cihaz için faklı olup, cihaza özeldir. İş bu “Çerez Aydınaltma Metni”nin 5. maddesinde çerezlerin engellenmesi ve kontrol edilmesi yolları sırasıyla açıklanmıştır.

  1. ÇEREZLER ENGELLENMESİ VE KONTROL EDİLMESİ

Sitemize girdiğinizde sizi karşılayan ve bu linkten de ulaşabileceğiniz özelleştirme ekranından istediğiniz çerezleri engelleyebilirsiniz.

Çerezleri kullandığınız tarayıcıda engellemek ve kontrol etmek istiyorsanız tarayıcınızın ayarlar bölümünden kişiselleştirebilirsiniz:,

ADIM-1: Cihazınızda bulunan kısayol bağlantısına tıklayarak tarayıcı açınız. Cihazınız tablet, telefon vb. ise yine cihazınızın ana ekranında bulunan tarayıcı simgesine tıklayarak tarayıcıyı açınız.

ADIM-2: Tarayıcı açıldıktan sonra tarayıcınızın sağ üst kısmında yer alan üç nokta simgesine tıklayarak “Ayarlar” kısmına tıklayarak ayarlara giriş yapın.

ADIM-3: Açılan “Ayarlar” kısmının sol kısmında yer alan bölümdeki “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın. (Tarayıcınızın “Explorer” olması halinde Ayarlar bağlantısına tıkladıktan sonra “İnternet Seçenekleri”ne tıklamanız ve sonrasında “Gizlilik” kısmından “Gelişmiş Ayarlar”a giriş yaparak yönetebilirsiniz.

ADIM-4: Önünüze gelen seçenekler arasında “Çerezler ve Diğer Site Verileri” kısmına tıklayınız.

ADIM-5: Yeni açılan bölümde artık çerezleri kişisel tercihlerinize göre yönetebilirsiniz.

  • Tüm çerezlere izin ver
  • Gizli modda üçüncü taraf çerezleri engelle
  • Üçüncü taraf çerezlerini engelle
  • Tüm çerezleri engelle (Web sitesinin düzgün çalışmasını engelleyebilir.)
  • Chrome'dan çıktığımda çerezleri ve site verilerini temizle (Ziyaret etmiş olduğunuz web sitesinde yapmış olduğunuz tercihler ve kişiselleştirmeler silinecektir. Bir sonraki ziyaretinizde aynı tercih, kişiselleştirmeleri yapmanız ve bilgileri doldurmanız gerekecektir.)
  1. İLGİLİ KİŞİ OLARAK HAKLARINIZ

KVKK’nın “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesine ve T. C. Anayasası’nın “Özel Hayatın Gizliliği” başlıklı 20. maddesinin 07/05/2010 tarihli ek fıkrası uyarınca, ilgili kişi olarak ŞİRKET’e başvurunuz halinde;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nın 7’nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • KVKK’nın 11. maddesinin (f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahip bulunmaktasınız.
  1. Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak ŞİRKET’e Başvuru Yapmanız

Kişisel veri sahibi (İlgili Kişi) olarak ŞİRKET’e yapacağınız başvurulara, ŞİRKET tarafından 30 gün içerisinde olmak kaydıyla, gerekçeli olarak tarafınıza olumlu ya da olumsuz cevap verilecektir. Taraflarca yapılacak olan başvurular kural olarak ücretsiz olmakla birlikte, işlemin maliyet gerektirmesi halinde ise ŞİRKET maliyeti isteme haklını saklı tutar. İstenecek olan maliyetin tutarı Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından KVKK’nın 13. maddesine göre belirlenecek tarife üzerinden hesaplanacaktır. ŞİRKET’e yapacağınız başvurularınızı;

  • Kızıltoprak Mahallesi Aspendos Bulvarı, Çam Plaza No:19/B 07300 Muratpaşa/ANTALYA adresine bizzat teslim edebilir,
  • [email protected] adresine güvenli elektronik imzalı veyahut mobil imzalı olarak gönderebilir,
  • https://www.attelia.com.tr/ web sisteminde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla e-posta gönderebilir
  • Veyahut https://www.attelia.com.tr/ web sitesinde yer alan BİZE ULAŞIN bölümünden iletebilirsiniz.
  1. ŞİRKET Bilgileri (Veri Sorumlusu)

Şirketin İsmi : Özel Antalya Halk Diş Sağlığı Hizmetleri Ltd. Şti.

İletişim Bilgileri

Adres : Kızıltoprak Mahallesi Aspendos Bulvarı, Çam Plaza No:19/B 07300

Muratpaşa/ANTALYA

Telefon : 0530 979 46 42-43 / 0541 312 50 24

: 0090 0242 312 50 24

KEP Adresi : [email protected]

Web Adresi : https://www.attelia.com.tr/

TEMSİLCİ : Uzm. Dr. Tevfik YAVUZ – Protez Uzm.

Detaylı bilgi için ŞİRKET ile iletişime geçebilir veya https://www.attelia.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.